Wat is CO2 gecompenseerd propaangas en waarom is het belangrijk?

CO2 gecompenseerd propaangas is een innovatieve oplossing voor zowel particulieren als bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Maar wat houdt dit precies in en waarom zou je ervoor kiezen? In dit artikel duiken we dieper in op deze vragen.

Wat is CO2 gecompenseerd propaangas?

CO2 gecompenseerd propaangas is propaangas waarbij de CO2-uitstoot van het gasverbruik wordt gecompenseerd door te investeren in duurzame (energie)projecten. Dit zorgt ervoor dat de klimaatimpact van de verbranding van propaan volledig wordt gecompenseerd. Bedrijven zoals OK GAS investeren in projecten in India die afvalverwerkingsinstallaties voor stedelijk afval in gebruik nemen, waardoor methaangas wordt verwerkt en groene elektriciteit wordt geproduceerd. 

Wat moet een propaanleverancier doen om CO2 gecompenseerd propaangas aan te kunnen bieden.

Wat moet een propaanleverancier doen om CO2 gecompenseerd gas aan te kunnen Om te beginnen is het van belang dat binnen een organisatie er alles aan wordt gedaan om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen of het rijden van elektrische auto’s. Toch is het niet altijd mogelijk om CO2 neutraal te zijn. De ‘rest CO2’ van jouw organisatie kun je eveneens compenseren door te investeren in duurzame projecten. 

De meest voordehand liggende optie is vaak het investeren in herbebossing. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo investeert OK GAS dus in betere afvalverwerkingsinstallaties.

Waarom kiezen particulieren voor CO2 gecompenseerd propaangas?

Voor particulieren is het kiezen voor CO2 gecompenseerd gas een eenvoudige stap naar een duurzamere levensstijl. Het stelt huishoudens in staat om hun energieverbruik te verduurzamen zonder in te leveren op comfort. Bovendien draagt het bij aan de bescherming van het milieu en de bestrijding van klimaatverandering. Door te kiezen voor CO2 gecompenseerd propaangas van bedrijven zoals OK GAS, kunnen consumenten actief bijdragen aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer en het tegengaan van bijvoorbeeld de verwoestijning.

Waarom bedrijven kiezen voor CO2 gecompenseerd propaangas.

Voor bedrijven biedt CO2 gecompenseerd gas de mogelijkheid om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en hun CO2-uitstoot te verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu. Ook kan het een positieve impact hebben op het bedrijfsimago en de relatie met klanten en stakeholders. Bovendien kan het bijdragen aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en het voldoen aan milieuwetgeving. 

Een goed voorbeeld hiervan is EuroParcs. Zij zijn, samen met Droomparken, al voor een langere tijd overgestapt naar OK GAS. Alle vakantieparken zijn dus voorzien van propaangas in plaats van aardgas. Daarmee hebben zij 10788 ton aan CO2- uitstoot bespaard.

CO2 gecompenseerd gas is een optie voor iedereen die streeft naar een duurzamere toekomst. Of je nu een particulier bent die een verschil wil maken door een propaantank te plaatsen, of een bedrijf dat zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, het kiezen voor CO2 gecompenseerd propaangas is een stap in de goede richting. En daar helpt OK GAS je graag bij. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bekijk ook

>

Duurzame energie alternatieven voor gas

  • Blog
>

Verwachting van de aardgasprijzen 2024

  • Blog
  • Propaangas
>

Wat is CO2 gecompenseerd propaangas en waarom is het belangrijk?

  • Propaangas