Méér dan alleen propaangastanks plaatsen en installeren

Op zoek naar een propaangas tank? OK Gas is uw betrouwbare propaangas leverancier! Wij regelen uw propaangas van aanvraag tot installatie en onderhoud. Vraag direct online uw offerte aan.
Stel uw offerte online samen
Direct contact met uw persoonlijke adviseur
Propaangasastank huren?
Wij verhuren diverse afmetingen propaantanks, altijd afgestemd op uw behoefte!
Plaatsen van een gastank met een hijskraan

Waarom een propaantank van OK GAS?

U hoeft nooit meer om te kijken naar uw gastank. Met telemetrie zorgt OK GAS er voor dat u altijd voorzien bent van CO2 gecompenseerd propaangas.

De specialisten van OK GAS staan altijd voor u klaar. Omdat we geloven in een persoonlijke aanpak, heeft u altijd één aanspreekpunt.

De voordelen van een propaangastank van OK GAS

telemetrie in propaangas
Nooit zonder gas dankzij telemetrie
propaangas certificaat
Alléén gecertificeerde specialisten
Deal sluiten met propaangas
Eén aanspreekpunt gedurende onze relatie
Co2 uitstoot voor propaangas
100% CO2 Gecompenseerd

Een propaantank bestellen in 4 stappen

1
Een offerte aanvragen voor een gastank doe je gemakkelijk online

Offerte aanvragen
Weten waar u aan toe bent? Wij houden ons aan de prijs die wij hebben geoffreerd! Dit voorkomt verrassingen achteraf. Vraag direct een offerte aan.

Wij komen langs
Als wij de tank komen plaatsen, adviseren wij u graag over optimale energievoorziening. Daarnaast beantwoorden wij graag uw vragen

2
chauffeur-klant-in-gesprek
3
Plaatsen van een propaan tank

Tank plaatsen
Wij plaatsen uw tank en sluiten alles aan. Het enige wat u hoeft te doen, is zorgen dat u aanwezig bent. Weer een zorg minder!

Automatisch vullen
Al onze tanks zijn gratis voorzien van een telemetrie-unit. Hiermee meten wij op afstand hoeveel gas er nog in uw tank zit. Dankzij deze telemetrie zit u nooit zonder gas!

4

Tijdelijke of ondergrondse propaantank?

Heeft u tijdelijk, zoals bij een verbouwing, geen toegang tot een aardgasaansluiting? Denk er dan aan om een tijdelijke propaangas tank te laten plaatsen.

Meer over tijdelijke propaantanks>

Wilt u liever geen opzichtige tank in de tuin? OK GAS kan ook ondergrondse propaantanks leveren welk nagenoeg onzichtbaar kunnen worden weggewerkt.

Meer over ondergrondse propaantanks>

Geen zorgen meer over het bijvullen van uw propaantank

Een gastank dient bijgevuld te worden. U kunt er voor kiezen om de bevoorrading door OK GAS automatisch te laten uitvoeren. Hiervoor maken wij gebruik van een geautomatiseerd tankinhoud systeem, zodat u gegarandeerd bent van een tijdige bevoorrading.
Vrijblijvende offerte

Uw veiligheid is belangrijk voor ons

Ons personeel heeft altijd de juiste opleidingen en worden continu bijgeschoold op het gebied van veiligheid en milieu. OK GAS verlangt dit ook van de diverse partners waarmee we samenwerken.

Onze dienstverlening voldoet ruimschoots aan de wettelijk gestelde normen. Zo werken wij in ons gas transport bijvoorbeeld enkel met de meest moderne vrachtwagens met de zuinigste en schoonste motoren.
4.000

Tevreden klanten

100%

CO2 compensatie

62

Jaar ervaring

Marc van OkGAS

Heeft u vragen?

Klimp is blij met een propaantank van OK GAS

"

succesverhaal van klanten van okgas

"

Al uw vragen over propaangastanks beantwoord

Bouwen jullie ook LPG installaties in campers, caravans en of boten?

Nee, dit doen wij niet.

Heb ik een vergunning nodig voor een propaangas tank?

Voor het laten plaatsen van een gastank heeft u meestal geen vergunning nodig. Wel dient de plaatsing en het gebruik van de gastank gemeld te worden aan het lokaal bevoegd gezag. Een vergunning is nodig wanneer de tank groter is dan 13.000 liter en/of er meer dan twee tanks op één adres staan. Verder dient u in het bezit van een vergunning te zijn als er vloeibaar propaan aan één of meerdere propaantanks wordt onttrokken en/of als er sprake is van het gebruik van een verdamper die is aangesloten op (één van) de tank(s).

Aan welke veiligheidsvoorschriften moet ik voldoen bij het plaatsen van een gastank?

Het naleven van veiligheidsvoorschriften is cruciaal bij het installeren van een gastank op uw terrein. Onze accountmanager bespreekt met u de opties en helpt u bij het kiezen van een geschikte locatie voor de tank. Daarna zorgen wij voor de plaatsing op de overeengekomen plek. Vervolgens dient de gasleiding aangelegd te worden tot aan/in uw woning. OK GAS kan dit voor u verzorgen, maar u kunt ook kiezen voor een eigen gecertificeerde installateur. Na goedkeuring van de installatie kan de propaaninstallatie in gebruik worden genomen.

Wat zijn de kosten voor het installeren van een gastank bij mij thuis?

De prijs voor het installeren van een gastank op uw terrein varieert, afhankelijk van factoren zoals de keuze voor een ondergrondse of bovengrondse tank en de grootte ervan. De installatie van een standaard gastank, inclusief de aanleg van de gasleiding, begint bij ongeveer €900,-. Wij stellen graag een offerte op maat voor u op om de beste tarieven aan te kunnen bieden.

Hoe regelmatig moet ik mijn gastank onderhouden?

Regelmatig onderhoud aan uw gastank is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in goede conditie blijft en veilig functioneert. Gastanks dienen te worden onderhouden volgens de NPR2578 richtlijnen. Als eigenaar van de tank is OK GAS verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderhoud door middel van visuele inspecties en periodieke tankwissels. Wij plannen altijd vooraf een afspraak om onverwachte situaties te voorkomen.

Is het mogelijk dat mijn gastank thuis leegraakt?

Ja, dat is mogelijk. Om dit risico te minimaliseren, maakt OK GAS gebruik van telemetrie. Deze technologie maakt het mogelijk om gegevens op afstand te meten en door te sturen. Bij een gastank wordt telemetrie ingezet om de gastankniveaus te meten en te monitoren, zodat OK GAS tijdig op de hoogte is van de resterende hoeveelheid propaangas in de tank en tijdig kan bijvullen.

Wij hebben een gasinstallatie voor onze heftrucks. Kunnen jullie die ook leveren?

Ja dat kan. Wij hebben hiervoor diverse mogelijkheden. We kunnen bijvoorbeeld een LPG tank met afnamezuil op uw terrein plaatsen.

Wat moet ik doen bij een gaslek in m’n gastank?

- Sluit de gasafnamekraan van de tank. - Sluit de gastoevoer binnen af. - Doof alle open vlammen. - Zet geen elektrische toestellen aan (houd rekening met toestellen die automatisch kunnen aan- en uitgaan) - Open alle deuren en ramen en ventileer genoeg op een laag niveau (propaan is zwaarder dan lucht). Bel OK-GAS en/of uw installateur.

Kan ik OK-GAS een tank van een andere leverancier laten vullen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. OK-GAS vult alleen haar eigen propaangastanks, omdat we enkel voor onze eigen gastanks kunnen instaan voor de veiligheid en controle.

Mag ik beplanting plaatsen rondom mijn gastank?

Begroeiing en/of beplanting rondom de propaangastank mag. Het mag echter de goede natuurlijke ventilatie niet hinderen en dient goed onderhouden te worden. De propaantank moet rondom voldoende toegankelijk zijn voor bediening, bevoorrading, inspectie en onderhoud.

Mag ik mijn propaangastank bedekken? Bijvoorbeeld met een camouflagenet?

Nee. De propaangastank mag niet worden bedekt. Ook niet met een camouflagenet. Dit omwille van de veiligheid.

Leveren en plaatsen jullie ook een CV-ketel?

Nee. OK-GAS is propaangas leverancier en levert en installeert alleen de propaangastank. Eventueel installeren wij ook de benodigde grondleiding van de gastank naar de woning(en). Wij kunnen u wel adviseren over de regelgeving voor het plaatsen van propaan gestookte apparatuur en werken ook samen met een aantal regionale installateurs.