Service & Contact

We staan voor u klaar
 • Wilt u in contact komen met OK Gas?

  Stel hier uw vraag:

 • Als eigenaar van een propaantank bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en verplichte inspecties en keuringen. OK Gas verzorgt met haar gespecialiseerde technische dienst de plaatsingen, onderhoud en keuringen van de propaantanks. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar!

  Onderhoud & Service
  De Technische Dienst van OK Gas bestaat uit een team van gespecialiseerde monteurs die plaatsingen, onderhoud en keuringen van propaangastanks verzorgen. Het huren van een tank bij OK Gas is inclusief het volledige onderhoud van de tank, de nodige inspecties en het tijdig, wettelijk verplicht laten keuren van de propaangastank.

  De service van OK Gas stopt niet alleen bij het leveren van propaangas en gasinstallaties:

  > Verzorging en/of ondersteuning bij de aanvraag van een vergunning
  > Logboek met alle benodigde keuringsdocumenten en gebruiksaanwijzingen
  > Mogelijkheid om met meerdere gebruikers gas uit één tank te betrekken

  Bevoorrading & Transport
  Met een vloot van eigen tankwagens en ervaren chauffeurs, zorgt OK Gas voor een automatische, correcte en veilige bevoorrading en bent u als klant verzekerd van een klantgerichte dienstverlening. Met een eigen gasterminal in Tiel heeft OK Gas altijd voldoende voorraad, waardoor wij u altijd tijdig kunnen bevoorraden.

  Wilt u altijd verzekerd zijn van een voldoende gevulde propaangastank? Met de geautomatiseerde tankinhoud meetsystemen van OK Gas heeft u zelf bijna geen omkijken meer naar uw gastank, maar wel altijd genoeg voorraad. Wij zorgen ervoor dat uw tank te allen tijde voorzien is van voldoende voorraad en dat u dus nooit zonder gas komt te zitten.

  Veiligheid & Verantwoordelijkheid
  Een propaangasinstallatie bestaat uit drie delen, eventueel aangevuld met een hekwerk. Bij elk deel horen aparte installatie- en beheersverantwoordelijkheden. Lees de aanvullende informatie over de stappen van installatie hier.
 • Veelgestelde vragen
  • Wat is jullie gasprijs?
   De gasprijs fluctueert wekelijks en wordt bepaald aan de hand van de tankgrootte en het aantal liters dat jaarlijks wordt afgenomen. Neem contact met ons op voor uw persoonlijk aanbod.
  • Bouwen jullie ook LPG installaties in campers, caravans en of boten?
   Nee, dit doen wij niet.
  • Wij hebben een gasinstallatie voor onze heftrucks. Kunnen jullie die ook leveren?
   Ja dat kan. Wij hebben hiervoor diverse mogelijkheden. We kunnen bijvoorbeeld gasflessen leveren via een wisselsysteem, of een LPG tank met afnamezuil op uw terrein plaatsen.
  • Wat moet ik doen bij een gaslek?
   - Sluit de gasafnamekraan van de tank. - Sluit de gastoevoer binnen af. - Doof alle open vlammen. - Zet geen elektrische toestellen aan (houd rekening met toestellen die automatisch kunnen aan- en uitgaan) - Open alle deuren en ramen en ventileer genoeg op een laag niveau (propaan is zwaarder dan lucht). Bel OK-GAS en/of uw installateur.
  • Kan ik OK-GAS een tank van een andere leverancier laten vullen?
   Nee, dat is helaas niet mogelijk. OK-GAS vult alleen haar eigen propaangastanks, omdat we enkel voor onze eigen gastanks kunnen instaan voor de veiligheid en controle.
  • Mag ik beplanting plaatsen rondom mijn gastank?
   Begroeiing en/of beplanting rondom de propaangastank mag. Het mag echter de goede natuurlijke ventilatie niet hinderen en dient goed onderhouden te worden. De propaantank moet rondom voldoende toegankelijk zijn voor bediening, bevoorrading, inspectie en onderhoud.
  • Mag ik mijn propaangastank bedekken? Bijvoorbeeld met een camouflagenet?
   Nee. De propaangastank mag niet worden bedekt. Ook niet met een camouflagenet. Dit omwille van de veiligheid.
  • Leveren en plaatsen jullie ook een CV-ketel?
   Nee. OK-GAS levert en installeert alleen de propaangastank. Eventueel installeren wij ook de benodigde grondleiding van de gastank naar de woning(en). Wij kunnen u wel adviseren over de regelgeving voor het plaatsen van propaan gestookte apparatuur en werken ook samen met een aantal regionale installateurs.
  • Heb ik een vergunning nodig voor een propaangas tank?
   Voor het laten plaatsen van een gastank heeft u meestal geen vergunning nodig. Wel dient de plaatsing en het gebruik van de gastank gemeld te worden aan het lokaal bevoegd gezag. Dit is vaak veel en ingewikkeld werk. Daarom regelen wij dit graag voor u. Een vergunning is nodig wanneer de tank groter is dan 13.000 liter en/of er meer dan twee tanks op één adres staan. Verder dient u in het bezit van een vergunning te zijn als er vloeibaar propaan aan één of meerdere propaantanks wordt onttrokken en/of als er sprake is van het gebruik van een verdamper die is aangesloten op (één van) de tank(s). Voor het indienen van een vergunningsaanvraag staat OK Gas u graag bij met technische informatie en/of tekeningen.
  • Ik heb een eigen gastank en die moet worden bijgevuld, wat kost het gas?
   Dat hangt van het volume én de gewenste bezorgtijd af. Neem contact met ons op voor uw persoonlijk aanbod.