Propaangas. Het beste alternatief

Met name door de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande enorme stijging van de prijs van aardgas is propaangas in veel gevallen een voordelig alternatief geworden.

Is uw aardgasprijs fors gestegen? Dan kan propaangas voor u een economisch aantrekkelijke energiebron zijn. OK GAS is de enige propaanleverancier met een eigen gasdepot. Hierdoor heeft u altijd hoge leveringszekerheid bij het kopen van propaangas. Benieuwd naar de prijs van propaangas?
Vrijblijvende offerte aanvragen
Met propaangas gevulde propaangastank in een buitenwijk
Heeft u al een propaantank
bij OK GAS?
Dan is het mogelijk om de inhoud van uw propaantank hier bij te vullen.
4.000

Tevreden klanten

100%

CO2 compensatie

62

Jaar ervaring

Overstappen van aardgas naar propaangas?

Vanaf de propaantank wordt door ons een ondergrondse afname leiding aangebracht naar uw woning en of andere gebouwen. Uw installateur sluit daarvoor een door ons aangebrachte leiding aan op uw verbrandingsapparatuur. Een melding voor het plaatsen van de tank bij het betreffende digitale overheidsloket is een verplichting. Onze accountmanager assisteert u hier desgewenst bij.

LET OP: Uw verbrandingsapparatuur moet eerst door uw installateur geschikt worden gemaakt voor propaangas, meestal is dit een kleinigheid maar het moet wel gebeuren.
Als u aan de minimale eisen kunt voldoen kunnen we u vrijblijvend bezoeken en geven we u een maatwerk advies inclusief offerte. Na goedkeuring van de offerte levert OK GAS uw tank en leiding op korte termijn.
Vrijblijvend advies

Waarom propaangas?

Propaangas is uw schone én onafhankelijke energiebron

Als u in het buitengebied woont, is de kans groot dat u geen directe toegang heeft tot het aardgasnetwerk. Vaak is dat ook niet eenvoudig te realiseren op zulke plaatsen. Met propaangas kunt u toch genieten van de voordelen die gas u te bieden heeft.

Op deze manier is propaangas een schone en voordelige energiebron, waarmee u de temperatuur in uw huis op een gecontroleerde en efficiënte manier kunt regelen.
Propaangas en het milieu

Wat is propaangas?

Propaangas is de naam die door de doorsnee Nederlander wordt herkend. Echter is de juiste terminologie vloeibaar gemaakt petroleumgas. Het verschil tussen aardgas en petroleumgas is de verbrandingswaarde.

Zo ligt de verbrandingswaarde zo’n 90% hoger dan de verbrandingswaarde van aardgas. Dit houdt in dat propaan veel warmer wordt dan aardgas en hierdoor ligt het verbruik aanzienlijk lager.
Een propaantank kan worden aangesloten op bestaande aardgasaansluitingen.

 

Er zijn zowel onder- als bovengrondse tanks beschikbaar.

 

telemetrie in propaangas
Nooit zonder gas dankzij telemetrie
propaangas certificaat
Alléén gecertificeerde specialisten
Deal sluiten met propaangas
Eén aanspreekpunt gedurende onze relatie
Co2 uitstoot voor propaangas
100% CO2 Gecompenseerd

Geen omkijken meer naar het bijvullen van uw tank?

Uw propaangastank automatisch laten vullen

Al onze tanks zijn gratis voorzien van telemetrie. Hiermee meten wij op afstand hoeveel gas er nog in uw tank zit. Dankzij telemetrie zit u nooit zonder gas! Wij adviseren u graag over de optimale energievoorziening.
Auto dat propaangas bijvult
Marc van OkGAS

Heeft u vragen?

Klimp is blij met een propaantank van OK GAS

"

succesverhaal van klanten van okgas

"

Wij beantwoorden al uw vragen over propaangas

Wat is jullie gasprijs?

De gasprijs fluctueert wekelijks en wordt bepaald aan de hand van de tankgrootte en het aantal liters dat jaarlijks wordt afgenomen. Neem contact met ons op voor uw persoonlijk aanbod.

Wat moet ik doen bij een gaslek?

Sluit éérst de gasafnamekraan van de tank. Sluit de gastoevoer binnen af. Doof alle open vlammen. - Zet geen elektrische toestellen aan (houd rekening met toestellen die automatisch kunnen aan- en uitgaan) - Open alle deuren en ramen en ventileer genoeg op een laag niveau (propaan is zwaarder dan lucht). Bel OK-GAS en/of uw installateur.

Ik heb een eigen gastank en die moet worden bijgevuld, wat kost het gas?

Dat hangt van het volume én de gewenste bezorgtijd af. Neem contact met ons op voor uw persoonlijk aanbod.

Wat is goedkoper aardgas of propaangas?

Aardgas is over het algemeen goedkoper dan propaangas. De prijs van aardgas is vaak lager door de grotere beschikbaarheid en de lagere transport- en opslagkosten. Echter, in sommige situaties kan propaangas een economisch alternatief zijn, vooral op locaties waar aardgas niet beschikbaar is.

Hoe gevaarlijk is propaangas?

Allereerst is Propaangas zeer licht ontvlambaar en kan, wanneer het in aanraking komt met zuurstof, een explosief mengsel vormen. Vandaar dat propaangas op veilige afstand van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen wordt opgeslagen in propaantanks.

Is propaan giftig?

Hoewel propaan op zichzelf niet giftig is, kunnen hoge concentraties bedwelmend of verstikkend werken doordat het de beschikbare zuurstof verdringt. Ook kan direct contact met vloeibare propaan bevriezingsverschijnselen veroorzaken.

Kans op lekken propaan

Toch is de kans dat een propaantank lekt minimaal. De tank, de pakkingen en de veiligheden dienen periodiek te worden gekeurd en/of vervangen. Mocht er toch op een of andere manier een lekkage optreden en het propaan ontsteken, kan dit leiden tot een plasbrand of, bij een niet directe ontsteking, een explosieve gaswolk. Als propaanleverancier zorgen wij ervoor dat onze tanks en installaties goed worden onderhouden en gekeurd, zodat de risico’s tot een minimum worden beperkt.

Kun je op propaangas koken?

Ja, je kunt op propaangas koken. Propaangas wordt vaak gebruikt voor kooktoestellen, zowel in huishoudens als in de horeca. Het biedt een consistente warmte en is geschikt voor verschillende soorten kooktoepassingen.

Kun je propaangas ruiken?

Propaangas is van nature geurloos, maar er wordt een geurstof, meestal ethaanthiol, toegevoegd om lekkages gemakkelijker te kunnen detecteren. Deze geurstof geeft propaangas een herkenbare, onaangename geur die lijkt op die van rotte eieren of zwavel.

Kan een CV ketel op propaangas?

Ja, een CV ketel kan op propaangas werken, maar het kan nodig zijn om de ketel aan te passen of te vervangen door een model dat specifiek is ontworpen voor propaangas. Dit kan gedaan worden door een erkend installateur. Bij het plaatsen van een gastank kan OK GAS een erkende partij adviseren.

Hoe lang doe je met 10 kg propaangas?

De duur van 10 kg propaangas hangt af van het verbruik van de apparatuur die je gebruikt. Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat 1 kg propaangas ongeveer 14,6 kWh aan energie levert. Om te berekenen hoe lang je met 10 kg propaangas doet, deel je de totale energie- inhoud (10 kg x 14,6 kWh/kg = 146 kWh) door het energieverbruik van je apparatuur (in kWh). Bijvoorbeeld, als je een kooktoestel hebt dat 1,5 kWh verbruikt, zou je ongeveer 97 uur kunnen koken met 10 kg propaangas (146 kWh / 1,5 kWh).

1 liter propaan is hoeveel m3 aardgas?

Doorgaans staat 1 liter vloeibaar propaan gelijk aan 0,76M3 aardgas oftewel 1M3 Aardgas is 1,32 liter vloeibaar propaan

1 kg propaan is hoeveel m3 aardgas?

Normaal gesproken bevat 1 kilo (vloeibaar) propaan bevat 2 liter vloeibaar propaan (afgerond). Dus 1,52m3 aardgas

Hoeveel vloeibare liters propaan is gelijk aan 1 m3 propaangasdamp?ilo propaan (vloeibaar)

Als propaangas gemeten wordt door middel van een geijkte gasmeter dan meet men de damp die de meter passeert. Om 1 M3 damp te maken is, rekening houdend met wisselende temperaturen, iets meer dan 4 liter vloeibaar propaangas nodig.

Hoe is de prijs van Propaangas opgebouwd?

De prijs van propaangas is opgebouwd uit productiekosten, belastingen, overheidsheffingen, transportkosten en nog een aantal factoren.