Propaangas. Het beste alternatief

Met name door de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande enorme stijging van de prijs van aardgas is propaangas in veel gevallen een voordelig alternatief geworden.

Is uw aardgasprijs fors gestegen? Dan kan propaangas voor u een economisch aantrekkelijke energiebron zijn. OK GAS is de enige propaanleverancier met een eigen gasdepot. Hierdoor heeft u altijd hoge leveringszekerheid bij het kopen van propaangas. Benieuwd naar de prijs van propaangas?
Vrijblijvende offerte aanvragen
Met propaangas gevulde propaangastank in een buitenwijk
Heeft u al een propaantank
bij OK GAS?
Dan is het mogelijk om de inhoud van uw propaantank hier bij te vullen.
4.000

Tevreden klanten

100%

CO2 compensatie

58

Jaar ervaring

Overstappen van aardgas naar propaangas?

Vanaf de propaantank wordt door ons een ondergrondse afname leiding aangebracht naar uw woning en of andere gebouwen. Uw installateur sluit de door ons aangebrachte leiding aan op uw verbrandingsapparatuur. Een melding voor het plaatsen van de tank bij het betreffende digitale overheidsloket is een verplichting. Onze accountmanager assisteert u hier desgewenst bij.

LET OP: Uw verbrandingsapparatuur moet eerst door uw installateur geschikt worden gemaakt voor propaangas, meestal is dit een kleinigheid maar het moet wel gebeuren.
Als u aan de minimale eisen kunt voldoen kunnen we u vrijblijvend bezoeken en geven we u een maatwerk advies inclusief offerte. Na goedkeuring van de offerte levert OK GAS uw tank en leiding op korte termijn.
Vrijblijvend advies

Waarom propaangas?

Propaangas is uw schone én onafhankelijke energiebron

Als u in het buitengebied woont, is de kans groot dat u geen directe toegang heeft tot het aardgasnetwerk. Vaak is dat ook niet eenvoudig te realiseren op zulke plaatsen. Met propaangas kunt u toch genieten van de voordelen die gas u te bieden heeft.

Op deze manier is propaangas de schone en voordelige energiebron, waarmee u de temperatuur in uw huis op een gecontroleerde en efficiënte manier kunt regelen.
Propaangas en het milieu

Wat is propaangas?

Propaangas is de naam die door de doorsnee Nederlander wordt herkend. Echter is de juiste terminologie vloeibaar gemaakt petroleumgas. Het verschil tussen aardgas en petroleumgas is de verbrandingswaarde.

Zo ligt bij propaangas de verbrandingswaarde zo’n 90% hoger dan de verbrandingswaarde van aardgas. Dit houdt in dat propaan veel warmer wordt dan aardgas en hierdoor ligt het verbruik aanzienlijk lager.
Een propaantank kan worden aangesloten op bestaande aardgasaansluitingen.

 

Er zijn zowel onder- als bovengrondse tanks beschikbaar.

 

Nooit zonder gas dankzij telemetrie
Alléén gecertificeerde specialisten
Eén aanspreekpunt gedurende onze relatie
100% CO2 Gecompenseerd

Geen omkijken meer naar het bijvullen van uw tank?

Uw propaangastank automatisch laten vullen

Al onze tanks zijn gratis voorzien van telemetrie. Hiermee meten wij op afstand hoeveel gas er nog in uw tank zit. Dankzij telemetrie zit u nooit zonder gas! Wij adviseren u graag over de optimale energievoorziening.

Heeft u vragen?

huren van een tijdelijke p

"

"

Veelgestelde vragen