Telemetrie: wat is het en hoe werkt het in de propaan- markt?

Telemetrie is een techniek die gebruikmaakt van sensoren, communicatieapparatuur en software om op afstand gegevens te verzamelen, te versturen en te analyseren. Telemetrie wordt toegepast in verschillende sectoren, zoals de ruimtevaart, de gezondheidszorg, de landbouw en de energie-industrie.

Een van de toepassingen van telemetrie is het meten en beheren van de inhoud van propaangastanks. Propaan is een vorm van gas die wordt gebruikt voor verwarming, koken, drogen en industriële processen. Propaan wordt opgeslagen in tanks die buiten of ondergronds geplaatst worden. Het is belangrijk om te weten hoeveel propaan er nog in de gastank bij uw huis zit, zodat je op tijd kunt bijvullen en niet zonder gas komt te zitten.

Praktische toepassingsmogelijkheden voor de propaan industrie

Met telemetrie kun je op afstand de inhoud van je propaangastank monitoren via een app of een website. Je kunt ook automatisch een melding krijgen als de tank bijna leeg is of als er een storing optreedt. Zo kun je tijdig actie ondernemen en voorkom je ongemakken.

Daarnaast kun je met telemetrie ook het verbruik van propaan bijhouden en optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel propaan je per dag, week of maand verbruikt en hoe dat varieert met het seizoen, het weer of de activiteiten. Zo kun je besparen op je energiekosten en je CO2-uitstoot verminderen.

Voordelen van telemetrie in de propaan industrie.

Telemetrie biedt verschillende voordelen voor zowel de gebruikers als de leveranciers van propaan. Hieronder zetten we enkele voordelen op een rij:

 

  • Gemak: Je hoeft niet meer zelf, zoals vroeger het geval was, de inhoud van je tank te controleren of te melden. Je kunt alles online regelen en inzien.
  • Veiligheid: Je loopt geen risico meer om zonder gas te zitten of om gas te verspillen door overvulling. Je kunt ook sneller ingrijpen bij eventuele lekkages of defecten.
  • Efficiëntie: Je kunt je verbruik beter plannen en aanpassen aan je behoeften. Je kunt ook profiteren van flexibele leveringsvoorwaarden en prijzen.

Telemetrie draagt bij aan de duurzaamheid van de propaan markt

Met telemetrie kun je het gebruik van propaan nog duurzamer maken.

  • Door het verbruik te optimaliseren: Door gebruik te maken van telemetrie kun je precies zien hoeveel propaan je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig propaan bestelt.
  • Door de levering te verbeteren: Met telemetrie kun je de levering van propaan beter afstemmen op de vraag. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een automatische levering, waarbij de leverancier op basis van de telemetriegegevens bepaalt wanneer je tank moet worden bijgevuld. Op die manier kan de leverancier meerdere leveringen in één rit combineren. Dit bespaart tijd, geld en transportkosten en draagt bij aan een duurzamere wereld.

Biopropaan en telemetrie

En het meest duurzame dat er is? Biopropaan in combinatie met telemetrie in jouw propaangastank! Biopropaan is een vorm van propaan dat wordt gemaakt uit hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën of afvalstromen. Het heeft dezelfde eigenschappen en toepassingen als gewoon propaan, maar is CO2-neutraal. Momenteel heeft OK GAS als propaangas leverancier nog niet de mogelijkheid om biopropaan te leveren. Uiteraard zijn we daar achter de schermen druk mee bezig.

Al klant van ons? Dan gebruiken we standaard telemetrie in jouw proapaantank. Is OK GAS nog niet uw propaangas leverancier? Dan kun je altijd informeren naar de mogelijkheden, of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder!

Bekijk ook

>

Duurzame energie alternatieven voor gas

  • Blog
>

Verwachting van de aardgasprijzen 2024

  • Blog
  • Propaangas
>

Wat is CO2 gecompenseerd propaangas en waarom is het belangrijk?

  • Propaangas