Een propaantank kopen?

Bent u op zoek naar een manier om uw energiekosten te verlagen en tegelijkertijd een milieuvriendelijke keuze te maken? Overweeg dan om een propaantank, gastank of propaangas tank aan te schaffen. In dit blog zetten we de voor- en nadelen van het kopen van een propaantank op een rijtje. Zo kun je als consument aan het eind een weloverwogen beslissing nemen.

Als propaangas leverancier verkopen wij geen gastanks. Wij leveren alleen propaantanks in contractvorm waarbij OK GAS ook verantwoordelijk is voor het vullen van uw tank. Dit alles omwille van de veiligheid. Dit benoemen we later in het blog.

Propaan is een schone, efficiënte en veelzijdige energiebron


Kiezen voor propaangastank thuis of in de tuin betekent kiezen voor een schonere, efficiëntere en veelzijdige energiebron. Energie Beheer Nederland toont aan dat propaangas tot 24% minder CO2 uitstoot dan stookolie en tot 50% minder dan steenkool, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is. Bovendien verbrandt propaangas, volgens de Vereniging van Vloeibaar Gas, efficiënter en produceert het meer warmte dan traditionele brandstoffen, wat resulteert in lagere energiekosten voor huishoudens en bedrijven.

Veiligheid is een topprioriteit, en de Rijksoverheid bevestigt dat propaangas een van de veiligste fossiele brandstoffen is. Dat is wegens de strikte regelgeving en strenge veiligheidsmaatregelen voor gebruik en opslag. Propaangas is niet alleen veilig, maar ook veelzijdig en praktisch. Zo is het geschikt voor diverse toepassingen, zoals verwarming, koken en ook industriële processen.

Een propaantank helpt tijdens de transitie naar duurzame energie

De beschikbaarheid van propaangas als stabiele en lange termijn energiebron wordt benadrukt door Gasunie, wat essentieel is voor zowel huishoudens als bedrijven. Het Vereniging voor Vloeibaar Gas voegt daar nog aan toe dat propaangas minder fijnstof uitstoot in vergelijking met andere fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en volksgezondheid.

 

Door te kiezen voor propaangas kunnen Nederlandse huishoudens en bedrijven hun energieonafhankelijkheid vergroten, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek aangeeft. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vermindering van de afhankelijkheid van buitenlandse energiebronnen. Bovendien zijn propaangastanks ook flexibel met verplaatsen en tijdens de instalatie. Dit maakt ze uitermate geschikt voor zowel huishoudens als bedrijven, ongeacht of ze kiezen voor een bovengrondse of ondergrondse propaantank.

Tot slot kan propaangas een belangrijke rol spelen in de transitie naar hernieuwbare energie. Propaangas kan als transitiebrandstof dienen om de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, zoals biopropaan en waterstof, te vergemakkelijken. Dit helpt ons om onze impact op het milieu te verminderen, terwijl we ons voorbereiden op een toekomst met schonere energiebronnen.

Het is duidelijk dat het kopen van een propaantank, een gastank of een propaangasfles tal van voordelen biedt die zowel uw energiekosten kunnen verlagen als een positieve impact hebben op het milieu. Hoewel een propaantank niet voor iedereen de ideale oplossing is, biedt het voor veel Nederlandse huishoudens en bedrijven een aantrekkelijk en flexibel alternatief voor traditionele energiebronnen. 

Is een propaatank kopen dan de juiste oplossing?

Toch is het kopen van een propaan tank niet altijd de beste oplossing. Om veiligheidsredenen biedt nagenoeg geen enkele propaanleverancier meer de mogelijkheid om een tank te kopen. Dit komt omdat de veiligheid hiermee in het gedrang raakt. Propaantanks zijn namelijk onderhevig aan regelmatig onderhoud. Zij houden dit liever in eigen beheer zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Wanneer de propaantank eigendom is van de consument is ook het onderhoud de verantwoordelijkheid van de consument. En zij zijn geneigd om, om welke reden dan ook, wel eens een onderhoudsbeurt over te slaan. Dit brengt grote risico’s met zich mee, ook voor de propaanleveranciers. Om die reden worden er nagenoeg geen koop gastanks meer aangeboden.

Bent u geïnteresseerd in het ontdekken van de mogelijkheden van propaangas voor uw situatie? Neem dan contact op met OK GAS en laat onze deskundige medewerkers u helpen bij het kiezen van de juiste oplossing op basis van uw specifieke behoeften en wensen. Onthoud dat ieder huis zijn eigen situatie heeft en dat deze van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van uw energieoplossing.

Bekijk ook

>

Duurzame energie alternatieven voor gas

  • Blog
>

Verwachting van de aardgasprijzen 2024

  • Blog
  • Propaangas
>

Wat is CO2 gecompenseerd propaangas en waarom is het belangrijk?

  • Propaangas