Een gastank bij uw huis of in de tuin?

Heb je ooit wel eens nagedacht over een eigen gastank huren bij uw huis in de tuin? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Want hoe zit het met wet- en regelgeving? Heb je verschillende vergunningen nodig? En hoe zit het met de kosten het onderhoud en het plaatsen van de gastank. Wij leggen het je graag uit.

Heb ik een vergunning nodig om een gastank bij m’n huis of in de tuin te plaatsen?

Het is over het algemeen vergunningsvrij om één of twee gastanks van minder dan 13.000 liter te plaatsen. Het is wel verplicht om de tank aan te melden. Dat moet minimaal 4 weken vóór plaatsing en kunt u doen via www.aimonline.nl Indien u vragen hierover heeft kunnen wij u hierbij ondersteunen

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik treffen?

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bij het plaatsen van een gastank op uw perceel. Zo moet de gastank worden geplaatst op een veilige locatie. Onze accountmanager brengt tijdens het gesprek de mogelijkheden in kaart en besluit samen met u waar de tank komt te staan. Vervolgens plaatsen wij de tank op de afgesproken plaats. Daarna moet de gasleiding worden gelegd tot aan/in de woning. Dat kan OK GAS voor u regelen maar u kunt ook een eigen gecertificeerde installateur de aansluiting laten maken. 

Nadat de installatie is gekeurd kan de propaaninstallatie in gebruik worden genomen.

Wat kost het plaatsen van een gastank bij m’n huis?

De kosten voor het plaatsen van een gastank op uw perceel is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kun je kiezen voor ondergrondse- of bovengrondse plaatsing en zijn er verschillende groottes mogelijk. Het plaatsen van een standaard gastank inclusief installatie van de gasleiding kan al vanaf om en nabij de  €900,-. Vaak komt er maatwerk kijken bij onze installaties. Daarom maken wij graag samen met u een maatwerk offerte en proberen wij op deze manier tegen de beste tarieven te kunnen leveren. 

Hoe vaak moet ik onderhoud plegen aan mijn gastank?

Het onderhoud van een gastank is belangrijk om te zorgen dat de tank in goede staat blijft en veilig blijft werken. Zo moet een gastank worden onderhouden volgens de NPR2578 richtlijnen. OK GAS is, als propaangas leverancier en eigenaar van de tank, verplicht dit onderhoud uit te voeren door middel van visuele inspecties en periodiek een tankwissel. Hiervoor maken wij altijd van tevoren een afspraak zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Kan mijn gastank ook leeg komen te staan?

Ja, dat kan. Echter OK GAS minimaliseert dit risico voor u door gebruik te maken van telemetrie. Dit is een technologie die wordt gebruikt om gegevens op afstand te meten en te verzenden. In het geval van een gastank kan telemetrie worden gebruikt om de niveaus van de gastank te meten en te monitoren, zodat OK GAS op de hoogte is van de hoeveelheid gas die nog in de tank zit en er tijdig wordt bijgevuld.

Bekijk ook

>

Duurzame energie alternatieven voor gas

  • Blog
>

Verwachting van de aardgasprijzen 2024

  • Blog
  • Propaangas
>

Wat is CO2 gecompenseerd propaangas en waarom is het belangrijk?

  • Propaangas