Wat is propaangas en hoe het wordt gewonnen?

Propaangas is een veelgebruikte brandstof in diverse toepassingen, maar velen zijn nog onbekend met wat het precies is en hoe het wordt gewonnen. Propaangas is een koolwaterstofgas (C3H8) uit aardgasverwerking en aardolieraffinage. Het wordt gewonnen door ruwe aardgas en aardolie te scheiden en verwerken, waarbij propaan wordt afgescheiden, gezuiverd en opgeslagen als vloeistof.
Propaangas in een tank in afgelegen gebied.

Wat is propaangas?

Propaangas is een koolwaterstofgas dat bestaat uit drie koolstofatomen en acht waterstofatomen (C3H8). Het is een bijproduct van aardgasverwerking en aardolie-raffinage. Het is kleurloos, geurloos en wordt vaak gemengd met een geurstof om eventuele lekken te kunnen detecteren. Propaangas wordt opgeslagen als vloeistof onder druk en verdampt als het wordt vrijgegeven voor gebruik.

Hoe wordt propaangas gewonnen?

Propaangas wordt gewonnen uit aardgas en aardolie. Het proces begint met het winnen van ruwe aardgas en aardolie uit de grond. Vervolgens worden deze grondstoffen gescheiden en verwerkt in een raffinaderij. Hier worden diverse componenten zoals propaan, butaan en ethaan afgescheiden. Het propaangas wordt dan gezuiverd, gecomprimeerd en opgeslagen als vloeistof in druktanks.

Praktische toepassingsmogelijkheden van propaangas?

Propaangas wordt in een breed scala aan toepassingen gebruikt, zoals:
  • Verwarming van woningen en bedrijfspanden
  • Koken op propaangas fornuizen
  • Warm water voorziening
  • Aandrijving van voertuigen en machines
  • Industriële processen zoals metaalbewerking en drogen van gewassen
Tankwagen van OK GAs die een huis voorziet van Propaangas

Bij OK GAS begrijpen we dat iedere situatie uniek is en adviseren we u graag over de beste propaangas oplossingen voor uw specifieke behoeften. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek hoe wij u kunnen helpen om optimaal gebruik te maken van propaangas.