Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een gastank?

Onze verkopers krijgen vaak de vraag: "Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een gastank?" Om je hier antwoord op te geven hebben we alle informatie verzameld. Laten we beginnen met de basis.
Het bijvullen van een gastank door een leverancier
Voor meerdere gastanks is een vergunning verplicht
De techniek achter een tank

Technische details en wetenschappelijke uitleg

Propaangas wordt opgeslagen in tanks die variëren in grootte en vorm, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Gastanks zijn ontworpen volgens strikte technische en veiligheidseisen, zodat ze veilig kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt. Er zijn echter verschillende wetten en regels die de plaatsing van gastanks reguleren.

Vergunningsvereisten voor het plaatsen van een gastank

De vergunningsvereisten voor het plaatsen van een gastank zijn afhankelijk van de lokale wetgeving en de grootte van de tank. Bij het plaatsen van tanks met een waterinhoud van 13.000 liter of meer én of het plaatsen van meer dan 2 tanks op één perceel is een vergunning nodig. Ook als er vloeistof onttrokken gaat worden uit de tank in plaats van damp is een vergunning nodig. Informeert u gerust bij OK GAS of er een vergunning nodig is voor uw specifieke situatie.

Zorg ervoor dat de tank op een veilige afstand van gebouwen en andere ontvlambare materialen wordt geplaatst. Installeer de gastank op een stabiele en vlakke ondergrond.
Volg de aanbevelingen van OK GAS op voor de juiste installatie en het onderhoud van de tank.
De afstand tussen propaantanks